Några orsaker till att Inte vara feminist.

 

Hej! Hoppas ni haft en trevlig söndag hittils. Min har varit helt okej, precis som en söndag ska vara. Lugn och skön. Jag har ätit kebab, det var gött.

2010 har vi val igen, i Sverige. Hoppas ni alla vet vad ni ska rösta på. Och framförallt, hoppas att ni röstar. Jag är iaf säker på vad jag ska rösta på, har aldrig tvekat egentkligen. Det finns inget parti som kanske stämmer 100% till ens egna åsikter. Men man får söka sig till det som stämmer bäst.
För att byta samtalsämne lite, jag har pratat med många kvinnor som anser sig vara feminister. Och vissa blir chockade och till och med arga när jag säger att jag inte är feminist. Faktum är att många "feminster" som jag talat med inte verkar förstå att pojkar och flickor, män och kvinnor faktist är biologiskt olika. Vi har olika hormoner, dessa hormoner påverkar oss olika. Detta är ju ren fakta eller hur? Det är en kunskap som iaf de flesta borde känna till. Och så långt är nog alla överens... Men ändå, när jag talat med "feminister" så verkar alla hävda att vi är socialt inlärda. 
Alltid när man talar med s.k feminister så kommer denna fråga upp "så vadå, du tycker inte att män och kvinnor är lika mycket värda?" Eller "Så vadå, du tycker inte att kvinnan ska ha mer rättigheter i samhället". Eller denna fråga, som är en klassiker "så du tycker att kvinnan skall vara hemma i köket?". Okej... För att svara på den sist nämde frågan..I dagens Sverige, nej. Jag tycker självklart att kvinnan ska ut på arbetsmarknanden och ha samma lön som en man med samma position (samma sak som att Majmud ska ha samma lön som Svensson).
Men historiskt sätt, långt tillbaka i historien, varför har kvinnan stått i köket? Av en logisk förklaring såklart. Män och kvinnor är som sagt biologiskt olika. Mannen är oftast större och starkare än kvinnan. Kanske detta är anledningen för att kvinnan stannat i köket medans mannen gått ut för att jaga? Såhär är de fortfarande i många , många delar av världen och jag tycker det är helt rätt. Mannen får ju oftast göra det tunga arbetet , haha, så jag tycker mer synd om mannen. För om vi kvinnor blev "tvingade" att gå ut och jaga (arbeta) och att mannen skulle stanna i köket så skulle vi säga att vi är förtryckta och att mannen är slapp.
Okej, det är ni nog också överns om.
För att vara lite mer allvarlig, och för att komma till saken . Självklart tycker jag att män och kvinnor är lika mycket värda och att alla människor är jämlikar. Antar att de skulle kännas mer rätt att kalla sig humanist. Jag ser alla människor som jämlikar- med rätt att vara olika. Och självklart tycker jag att vi människor ska acceptera varandra.
Alltså, många feminister vill bli likställda med män. Men vi är olika. Och likställd är inte detsamma som jämnställd enligt mig. Okej för att sammanfatta ...Tycker det är fel att utmåla en grupp som förtryckare medan en annan som offer.

Hm.. Men ja, självklart skall kvinnan kämpa för sina rättigheter. Alla människor skall kämpa för sina rättigheter.
Men att tycka att män och kvinnor skall ha samma rättigheter är inte samma sak som att kalla sig feminist. Om man kalla sig det, så visst. Men jag väljer att inte kalla mig för det.
´Kanske ska vi bilda ett invandrar parti också? Alltså, där vi förespråkar att invandrare ska få mer rättigheter, att invandrare skall ha samma lön. Kanske kan man kalla sig invandrarist då...

Ne men, skall vi dela upp oss i idelogier finns det speciellt en som passar mig bäst.... Vad tror ni.. Kommunist, Socialist, Kapitalist, Rasist, Fascis,t, Feminst... Hehe.

Äh, håller det för mig själv. Annars blir det bara ett himla liv. Haha.

Ne , nu får ni ha en trevlig dag och glöm inte att se på One tree hill 7, kl 21 på kanal 5 ;)Kommentarer
Postat av: Cassi

Intressant inlägg. Och tycker du har rätt. Du e nog iaf åt vänster :P

2009-11-15 @ 20:08:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0